Saturday, March 31, 2012

Ubat Putus Cinta .


Salam and hello stalkers .
Hari nie , seri nak kongsi sedikit tips untuk meyembuhkan hati yang luka.Meskipun cinta sudah terputus berminggu-minggu lamanya , namun si dia tetap terbayang di ruang mata .Ish .. si dia susah dilupakan . Kenangan manis bersama sering menjelma . Aduh ! tak boleh jadi niee , masa yang lalu tak boleh mendatangi diri you all lagi .You all pasti boleh \termasuk seri/ Okay ape tips nyee ? Jom kita tengok ! :)


  • Make Over 
Apa salahnya kita semua menukar penampilan diri. mungkin rambut korang disukai ex , tetapi sampai bila fesyen rambut tu mengingat kembali kenangan korang berdua. So, pergilah ke salon or ubah sendiri penampilan diri dengan fesyen yang lebih fresh.Mana tahu dengan fesyen yang lebih fresh , Ada orang baru yang akan muncul dalam hidup korang :)
  • Don't mention his name !
Setiap kali korang berbual bual dengan kawan kawan , pasti namanya juga turut sama menjadi topik perbualan. Itu maknanya , you all belum pulih daripada sakit putus cinta.Setiap kala namanyta akan terkeluar dari mulut you all , baik you all fikir dulu dua tiga kali sebe;um menyabut nama EX :)
  • Be friend ? No way !
Ramai couple yang putussecara baik , masih menjalinkan persahabatan. Tetapi, kalau baru break, tidak mengapa kalau mahu melupakan dia terus. Buat apa dah break-off, tapi masih nak teruskan tali persahabatan. Lagi buat korang sakit hati je sebenarnya . Percayalah !
  • Put away his pictures .
Melihat foto korang bersama dengan ex-boyfriend bukan saje mengingatkan korang terhadapnya tetapi lebih membuatkan you all bertambah sedih. Jadi , kumpulkan semua foto bersama dan masukkan ke dalam kotak and then BUANG !
  • Deleted Items .
Bila dah putus cinta , tak kisahla sape yang tinggalkan sape .SMS si dia menjadi peneman korang . Lebih- lagi sms yang indah indah diterima masih tersimpan dalam handphone korang . Hei ! bukankah sudah break-off buad ape simpan SMS SAMPAH tu ! Apalagi delete now!
  • He's not perfect .
Mestilah korang nak lupakan kenagan korang berdua kan . Lebih-2 lagi bila dia berbuat baik dengan korang. Jadi , daripada teringatkan kebaikan dia , ada baiknya korang kelkiuan dia yang tak elok tu , biar buad diri korang marah dan geram ! Jdi niat nak ingat dekat si dia pun terus tergendalaaa.
  • Avoid his friends !
Semakin selalu korang dengar khabar tentang si dia , semakin sukar korang nak lupakan segala kenangan dengannya . Jadi , usah berkawan dengan kengkawanyaa atau usah berhubungan secara kerap dengan mereka .
  • Find a new one .
Cara ini yang terbaik sekali . Kalau tak cari boyfriend yang baru , acane nak move on ? Jangan rasa serba salah kalau teman baru korang menjadi pengubat putus cinta . Apa yang penting korang happy menjalinkan percintaan yang baru . Alah lupakan sajelahh si dia tu . Tak mendatangkan faedah pun :)

Seri hanya berkongsi pengetahuan , sebab seri pun baru baik dari sakit hati :) Insyaalahh , untuk gegirl kat luar sana , Be strong okayyy !ses

No comments:

Post a Comment